Thursday, 8 December 2011

OST Ombak Rindu - Hafiz & Adira

ombak rindu

ombak rindu ni cerita yang paling bes yang aku pernah baca .. sangat-sanggat romantik
semalam sampai dekat mid pkul 10:00 pagi ,sampai je kat mid terus pergi beli tiket , kami dapat tenggok cerita ombak rindu pukul 4:44 pergghh penat gile menunuggu kaki aku sampai skang sakit sebab seharian dekat mid velly .. 4:30 kami terus masuk ke dalam panggung wayang aku kami dapat sit N19,N20,N21,N22 sakit tengkok tengok ..

Saturday, 19 November 2011

shila amzah - patah seribu ( cover acoustic version )



Intro : G D Em C D

G D
Walau kau tiada di sini
Em C D
Ku tetap ingat semua pesanmu
G D Em
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
C D Am
Bisikan kata kepadaku
Em C D
Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Am Em C D
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu

Chorus
G D
Oh.. patah seribu hatiku
Em C D G D
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Em C D G D Em C D
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

G D Em
Biar pergimu tanpa relamu
C D
Namun hatiku tetap rasa
G D Em
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
C D Am Em C D
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Am Em C D
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan

G D
Patah seribu hatiku
Em C D G D
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Em C D G D Em C D
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

G D Em C

D G D
Sayangku mohon padamu
Em
Segera tinggalkanku
C D G D
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Em C D G D Em
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
C
Pergilah

masalah :)

masalah .. selalu ada , masalah tidak akan berhenti , masalah selalu akan datang dgn cara tak sengaja , atau hemm banyak lagi la masalah ni datang.lepas sesuatu masalah ni dah selesai datang masalah yang lain pulak , hemm kadang-kadang tak tau macam mana nak selesaikannya , kadang-kadang ketepikan dulu hemm masalah ni kalau kita pikirkan lama-lama dia akan buat kan kepala kita ni lagi berat , hem .
kalau ada masalah yang meneyebabkan kita marah , janganlah kita lepaskan dekat orang lain kerana ia akan menambahkan lagi masalah kerana kita telah menyakitkan hati orang lain , kalau perlu luahkan perasaan tu luahkanlah ia lagi bagus tapi? janganlah luahkan masalah tu dekat orang yang tak boleh dipercayai,nanti bertambah lagi masalah dah heboh satu dunia .. hem .. saya kalau ada masalah saya akan pergi ke tempat yang tidak ada orang lepastu menjerit kuat-kuat atau main boling ke berdoa ke dan macam-macam lagi la ..
          
             SUHAIRA

Christina Perri - A Thousand Years (Official Music Video)

song that i like..

christina perry - A thousand year

Wednesday, 9 November 2011

benda yang saya nak beli kalau dah kerja

= keyboard .. yang murah pun cukup la
= elektrik guitar .. fender pun boleh
= saya nak buat lagu sendiri .. insyallah kalau diizinkan tapi lagu saya munkin tak bes macam yuna zarai buat ..


    topik lain pulak ..
 
hemm ,, saje je nak ckp benda . saya start berminat dgn semua ni sejak saya kecik lagi
.. masa kecik saya nak grand piano tapi tu mahal sangat so .. saya buat keputusan saya just nak beli keyboard je
hem .. kalau nak mintak dengan ayah saya mesti tak dapat , sebab saya bukan orang senang , saya hanya mintak dengan ayah saya benda yang dia mampu beli sahaja . hemm .. mavam hari tu ayah belikan acoustic guitar untuk saya ,memandangkan ayah saya dah belikan saya belajar dengan bersungguh-sungguh,sebab bukan senang nak dapat guitar tu .. so sekarang saya dah boleh mmain beberapa lagu . mula2 saya saya tak yakin dengan diri saya
boleh ke aku main guitar ni kn .. dah la jari pendek,first time saya tekan tali guitar tu perhh sakit gile jari sampai keras kulit saya .. hem tapi saya tak kesah janji saya tak buangkan duit ayah saya nak beli acoustic semata-mata nak glam je / nak show ..

   sekian , terima kasih,
        SUHAIRA 

prinsip hidup saya (:

() kalau unknow number saya tak akan jawab.
   Saya akan tanya adik dengan abang saya knal tak number ni ?
() kalau unknow mesej saya tidak sesekali reply.
() kalau boyfriend kawan saya mesej saya.
   saya tak akan reply takut dorg pikir lain pulak
   kecuali dia tanya bende penting.
() saya tak suka makan makanan yang ada biji bijirin tak sedap .
 
  :) .. sekian
tak ade la banyak sangat /

Tuesday, 8 November 2011

mood baik punya (:

haha .. hai dah lme gak laa saya tak upload blog .. sebab lupa e-mail
hahah .. damn.
hari ni happy sbab hhah bende small matter jee
haah sbab saya dpt kwn with new band call heart a-tack
dorg smua call giler x sombong
the song that i heard call hilangkan and what tears us apart ..
this is new song layan lagu ni ..

Friday, 1 July 2011

happy sangat !!!

ya allah teman kena buat skali lagi hemm
tadi teman tak save ape yg teman membebel 
pape je laaa
haha ape yg happy sanggat ni ??? se cite??
haa teman happy sebab teman dah pandai 
main guitar teman bawak lagu perfect two yang kat bawah niii 
hahah
kalau kome semua nak tau teman gune 
chord : G  D  A MINOR C

Perfect Two - Auburn

kalau tgok muke dia mesti nak nangis -___-

hemmm ... kesian betul kat dia ... ni
-__-  ... dia nak bergerak pon susah 
coz something happen dekat abg tu
hemmm don`t know what to say 
.... i only can kesian dekat dia ... 
dah tak boleh nak buat pape dah sebab bende dah jadi 
mane yang sehat please please thanks to Allah .... 
assalammualaikum 
kalau tak jawab dose kalau jawab sayang ...

Broken-Hearted Girl Beyonce Lyrics

Sunday, 15 May 2011

christina perri-jar of heart

i know i can`t take one more step toward you,
cause all that`s waiting is regret,
don't you know i'm not your ghost anymore,
you lost the love i love the most,
i learn to leave half alive,
and now you want me one more time,
and who do you think you are,
running around leaving scars,
collecting your jar of heart and tearing love apart,
you`re gonna catch a cold,from the eyes inside your soul,
so don't come back for me,who do you think you are,
i hear you asking all around,if i am anywhere to be found,
but i have grown too strong,
to ever fall back in yuor arms,
i learn to leave half alive ,
and now you want me one more time

Saturday, 14 May 2011

dalam dilema... !! : /

pernah tak korang rase ... 
korang ske kat budak tu tapi tak brani nak cakap
coz segan punye pasal ...
em lagi satu klau korang tengok gambar dia tetibe korang 
nampak gambar di ngan org lain....
(heee...mengarut saba je laa...!!)

ye...merdeka folio da anta !!!

yo..haha hapy sangat coz folio da anta geo ngan sejarah
haaa ... tpi perekse dah dekat lagi bape hari lagi ni adoii !!
hem hari ni boring sangat time nak bkak fb banyak sangat halangannye
saba je laa ... lumrah hidu kate kan ___ good luck tuk budak2 smk assumta
hope korang bejaye dlm exam slalu...(ha..marepek) :/

Friday, 13 May 2011

new now !

hai my friend . i'm suhaira , you can call me as ira also can :) .
i stay dekat pj jeeeeee ^^ . haha
i'm 15 . study dekat SMK Assunta :) .
thats all for today . byebye :)